Proves Oficials Francès B1

Un grup d’alumnes de 4t d’ESO i una de 3r ens vam presentar, ara ja deu fer un mes, a les proves oficials del B1 de francès. Aquets examen està format per quatre apartats, el quals són: comprensió oral, comprensió escrita, producció escrita i producció oral.

Nosaltres ens vam començar a preparar per aquesta prova amb molta antelació per anar-hi ben segures i, la veritat és que ens va funcionar.
Al principi, com és evident, no tot ens sortia perfecte. És més, a vegades patíem alguns petits atacs de nervis i ens frustràvem, fins i tot arribàvem a pensar que per molt que practiquéssim, no aconseguiríem aprovar. No obstant això, amb esforç i dedicació es pot aconseguir tot el que un es proposi.
Les dues setmanes d’abans de l’examen només podíem pensar en millorar i no parar d’estudiar. Gràcies a la constància que havíem anat adquirint amb l’ajuda de la nostra professora, això no va suposar un problema per a nosaltres. Ja teníem un ritme d’estudi bastant bo i, per molt que penséssim el contrari, estàvem perfectament preparades per a presentar-nos a la prova.
Per fi va arribar el gran dia: era el moment de fer l’examen. Totes les que érem allà estàvem d’allò més nervioses. Tot i així, no vam deixar de practicar en cap moment fins que vam entrar dins d’aquelles aules, sorprenentment petites, on ens vam examinar. A l’inici de la prova, les mans ens tremolaven, però un cop ens vam endinsar en el seu temari, tot va ser bufar i fer ampolles.
Finalment, ahir vam saber els nostres resultats. Totes vam aprovar i això no és tot: vam treure unes notes força altes. Això ens ha suposat una gran alegria i, d’alguna manera, ens ha motivat encara més per a presentar-nos al nostre nou gran repte: el B2. Així que podríem dir que

“Si on veut, on peut”.
Un grup d’alumnes de 4t d’ESO

22 de març de 2019