CANTÀNIA 2020

Cantània és una activitat participativa en la que s'inscriuen escolars de cicle mitjà i superior de primària de Catalunya. Cada any s'estrena una obra encarregada especialment per a aquesta activitat. Els encàrrecs, fins a dia d'avui, s'han fet a compositors i escriptors catalans de reconegut prestigi.
Aquest curs 2019-20 s'havia de celebrar els 32 anys de Cantània però a causa de la pandèmia per la COVID19 l'edició ha quedat cancel·lada. Però tot i així, els nens i nenes de l'escola han seguit practicant telemàticament!

LUIDLLETRES A CASA

A educació infantil el nostre programa per introduir-nos i aprendre la lectoescriptura es diu Ludilletres. Aquest mètode està centrat en aspectes d'experimentació i de moviment del cos per apropar-nos a les grafies i els sons. Així a l'aula cada dia treballem dinàmiques on assimilem moviments i gestos a lletres, fem moviments relacionats amb els sons, marquem diferents traços en espais grans, escoltem molt vocabulari i contes relacionats, etc. 

Els i les mestres realitzen vídeos per interactuar amb els seus i seves alumnes

Amb el confinament totes aquestes experiències viscudes en primera persona podrien quedar una mica arraconades però gràcies a l'empenta de les nostres mestres aixó no ha estat així i ens han preparat diferents tallers relacionats. Uns estan presentats amb videotutorials fets per ells i elles mateixos on ens conviden a realitzar aquestes activitats adaptades a la situació i d'altres els fem en directe amb videoconferències com per exemple endevinar paraules a partir dels gestos que ens fan. D'aquesta manera seguim connectats amb el nostre mètode de lectoescriptura i mantenim vives les rutines que fem cada dia.

Els i les alumnes responen amb vídeos de les activitats que realitzen des de casa

L’ESCOLA I EL COVID 19

Poc ens ho pensàvem aquell dijous 12 de març, quan al migdia vam rebre la notícia de tancar l’escola per a 15 dies segons les instruccions del Departament d’Educació, que trigaríem molt a poder-hi tornar.
Amb nervis i alguns amb certa alegria vam recollir les coses i cap a casa per protegir als qui tenen més risc.
Al passar els dies es va veure que la situació era molt greu i que s’allargava, possiblement fins a juny i aquella primera alegria es va convertir en enyorança i tristor per les moltes i diverses situacions que s’han de viure.
La tasca docent ha canviat, passant de ser presencial a ser per mitjans digitals i telemàtics i amb l’alumnat en molt diverses circumstàncies personals que passen fins i tot per la pèrdua d’un ésser estimat.
Malgrat tot, mantenim la tasca docent i el contacte amb l’alumnat i les famílies i la veritat és que ens arriben tasques fantàstiques!
Volem felicitat de tot cor a tots els nens, nenes i joves per ser tant forts i dur aquest confinament amb tanta valentia i força, sou l’esperança! Ànims!

PE Physical Education des de casa.

En aquesta situació de la COVID19 tan excepcional per a tots i totes i que ens obliga a conviure amb cert distanciament social... fer exercici a casa és una de les pràctiques saludables aconsellables que ens reconnecta amb nosaltres mateixes i ens fa sentir una mica millor!
Amb aquest vídeo el que volem mostrar és la importància del treball de l'expressió corporal. Ja que creiem que és un pas més en el coneixement del propi cos i en el desenvolupament de la coordinació de moviments. Aprendre a comunicar-se i expressar-se a través del llenguatge corporal dóna una nova dimensió a les capacitats del cos.
Us convidem a moure-us amb tanta energia com l'alumnat de 6è de Primària del Manyanet Molins durant les classes de PE Physical Education des de casa.

Desitgem que ho gaudiu molt!!

Ariana Abella i Sheila González  tutores de 6è


Podeu veure'n el resultat

La setmana d’un Sant Jordi diferent.

Aquests dies que ens toca viure són ben diferents en tot. Però aquesta setmana era especial, el dia de Sant Jordi és un dels grans dies de l’any. Normalment les escoles bullen d’activitats a les aules i els carrers són curulls de gent. Per això aquesta setmana hem volgut que les tasques que preparaven a casa els nostres alumnes tinguessin un bon regust: poètic, literari, pictòric, artístic, creatiu!

I els resultats han estat... sorprenents, fantàstics, corprenedors, magnífics, brutals!

Moodles, classrooms, classes virtuals, correus i xarxes socials s’han omplert de roses i llibres, poemes, relats, dibuixos, auques, manualitats, recomanacions literàries, lectures, etc. 

Roses i llibres... que ens recorden que hem de cuidar la natura i gaudir de la lectura!

JSN Mini 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework