Dia de la pau i la no violència 2022

A l'escola hem celebrat la diada de la pau i la no violència. Cada classe va preparar un fragment de la cançó "Love is the only way" de Macaco  ballada, i que després es va ajuntar en una gravació conjunta de tota l'escola. Els alumnes de l'ESO van preparar un manifest que podreu llegir a continuació:

Manifest

Bon dia, avui a l’escola Manyanet Molins celebrem el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau.

Molts de nosaltres ens preguntarem què hem de celebrar? Doncs bé, ahir 30 de gener va fer 58 anys que Mahatma Gandhi va ser assassinat. Aquest persona va ser líder nacionalista i espiritual de l’Índia, a més a més va ser el representant de la resistència pacífica a tot el món.

Gandhi ens va ensenyar que es poden guanyar batalles sense violència i va ser un gran defensor dels drets humans. Ell va ser i és un gran exemple de com hem d'actuar per tal de construir una societat més humana i sense violència. Per això, cal que tots nosaltres aprenguem a viure en una cultura de pau. Avui a totes les escoles de Catalunya volem recordar la importància de la cultura de la pau i la no violència.

Ara no us volem parlar de les guerres que sentim a les notícies, no cal anar tan lluny per veure com algunes persones imparteixen violència contra aquells que consideren diferents. Entre tots hem de fer que el bullying desparegui de les escoles. Hem d’entendre que hi ha bromes que no fan cap gràcia sinó que fan mal. L’assetjament pot comportar perjudici per a la salut mental de la víctima i conseqüències molt greus.

Avui, nosaltres volem donar un missatge a la resta d’escoles i al món, com va dir Mahatma Gandhi, “si vols canviar el món, primer canvia't a tu mateix”. Hem de fer un canvi perquè la violència, tant verbal com física, s’aturi aquí i les escoles siguin un espai lliure i ple de pau. Necessitem la col·laboració de tothom, començant per vosaltres.