1r i 2n D'ESO: VISITA A LA DEIXALLERIA MUNICIPAL


Mentre a les notícies sentíem a parlar de cimeres mundial sobre canvi climàtic, a l'escola els tutors ens van dir que faríem una sortida escolar ben curiosa.

Les primeres setmanes d'aquest novembre els alumnes de 1r i 2n d'ESO hem anat a visitar una deixalleria. No enteníem ben bé què anàvem a fer a un lloc on llencem escombraries... però vam tornar de la instal·lació municipal amb una bona sorpresa i molta informació ben útil!

El més important va ser entendre on havíem de llençar les coses que no fem servir, el perquè i quina vida espera a allò que anomenem escombraries. No és el mateix llençar l'oli d'una paella per la pica de la cuina i que aquest oli vagi al mar on contaminarà durant molt de temps, que dur l'oli a la deixalleria perquè no contamini i fins i tot pugui acabar transformat en sabó o en combustible per a l'aviació.

El responsable ens va explicar com els pneumàtics vells es poden reciclar per fer els compostos que s'utilitzen quan asfalten carrers i carreteres; d’aquesta a més poden evitar que els cotxes facin tant soroll.

I la llista és molt més llarga! No teníem ni idea de com és d'important que duguem a la deixalleria: el material electrònic (bateries, xips, targetes, etc), el cotó, els diferents tipus de plàstic, el porexpan, etc.

Les cimeres mundials són molt importants... però cuidar el nostre planeta és cosa nostra, és cosa de tots.