PREMIATS AL CONCURS BÍBLIC 

Un any més, la nostra escola ha participat en al XXXVI Concurs Bíblic de Catalunya. Tot i els canvis d’aquest any a causa a la situació de pandèmia que estem vivint, un bon nombre d’alumnes de primària i secundària hi han participat fent dibuixos o redaccions.

Al Concurs Bíblic hi participen un gran nombre d’escoles d’arreu del país però cada any hem tingut algun alumne/a premiat. Aquest any la Núria Cardús González de 1r de primària i la Laia Vidal del Rio de 1r d’ESO han estat premiades en les seves respectives categories.

Des del Departament de Pastoral de l’escola els enviem una forta abraçada i una gran felicitació per la seva dedicació i el seu esforç. MOLTES FELICITATS CAMPIONES!!!!!!

CAMPANYA EN FAVOR DE MANYANET SOLIDARI

Aquest any, igual que en els darrers, estem duent a terme una campanya en favor de Manyanet Solidari. Gràcies a aquesta organització, nens i nenes amb dificultats econòmiques de Veneçuela, Colòmbia i Camerun han pogut anar a l’escola i formar-se.

Des de l’escola cada any organitzem moltes activitats per poder recollir fons i col·laborar amb aquesta ONG: els esmorzars solidaris, el bar solidari, la campanya del sobre… Però, enguany no hem pogut tirar endavant tantes iniciatives per la situació de pandèmia que estem vivint.

Arran de la situació provocada pel COVID 19 Manyanet Solidari ha començat a ajudar també a famílies de les nostres escoles perquè, tot i les dificultats que estan passant, puguin seguir estudiant al seu centre. És per això, que tots els diners que recollim aquest any amb la campanya dels sobres, ens tocaran molt de prop. Des del Departament de Pastoral de l’escola us animem a col·laborar. Manyanet Solidari som tots!!!!!

SEGONA TROBADA FEAC

 El passat 14 de març vam dur a terme la segona Trobada FEAC d’aquest curs. Aquesta va girar al voltant del tema de la SOBREPROTECCIÓ dels pares cap als fills.
Vam començar amb una dinàmica per trencar el gel entre els assistents, tot seguit vàrem fer la lectura d’un cas pràctic sobre el que vam generar un treball en grup i una posada en comú. Després d’extreure’n les conclusions, vam projectar un vídeo d’una psicòloga que donava unes recomanacions i vam generar un debat.
L’acollida per part de les famílies va ser fantàstica, ja que vam comptar amb una gran afluència amb una actitud participativa i amb ganes d’explicar les seves experiències. Aquesta alta participació ens fa veure que el “Projecte FEAC” ja està consolidat a l’escola i ens il•lusiona a tot l’equip de mestres que preparem les sessions a seguir tirant-lo endavant. Gràcies.

LA PAU

 “Pau” és una paraula molt curta, de només 3 lletres, que pot arribar a significar un món millor i un futur pacífic. Una vida sense violència masclista, racista, homofòbica o religiosa. Avui, el Dia Escolar de la No-violència i la Pau, és el moment perfecte per a donar un cop d’ull a aquestes situacions on la violència hi és present i reflexionar sobre cada un dels casos.

“Quan em van preguntar sobre alguna arma que superés el poder de la bomba atòmica, vaig suggerir la millor de totes: la pau”. Aquesta coneguda frase de Albert Einstein destaca la força que té la pau respecte la violència. Tal i com l’amor supera la ira, les bombes i les armes mai seran capaces de vèncer milions de cors units amb un únic propòsit: la pau mundial. I és que, si tots cooperem i ens ajudem mútuament, podem aconseguir això i més. No és necessari l’ús d’armes ni de la violència per a solucionar conflictes. És necessària la pau. I amb ella, podem arribar a ser imparables i promoure l’eufòria arreu del món.

“Tothom té dret a triar el seu propi destí”, va dir Bob Marley en un dels seus concerts. Els drets humans són imprescindibles, són un motiu d’unió entre nosaltres. Tothom hauria de ser lliure de fer el que més li agradi, d’estudiar el que li interessi, de convertir-se en el que més li inspiri i, el més important de tot, de ser el que vulgui. Els pensaments i les opinions de cada persona són diferents, igual que els seus gustos i les seves aficions.

“Totes les persones haurien de ser tractades igual, sense importar qui són o a qui estimen”. Barack Obama va ser president d’Amèrica abans que Trump, i se’l caracteritzava per la pau que promovia a cada discurs que feia. En aquest cas, volia posar fi al racisme i l'homofòbia, un tipus de violència molt extens però que cada cop es va fent més petit. Encara que siguem de diferent color i estimem a qui vulguem, se’ns ha de respectar, ja que tots som humans i junts formem una família.

“Si jutges la gent, no tens temps d’estimar-la”. Aquesta frase la va dir Teresa de Calcuta, una monja que va ser venerada Santa per l’Església Catòlica Romana. Un món sense prejudicis és difícil d’aconseguir, però el que sí és cert és que molts adolescents, infants i joves són víctimes de l’assetjament escolar. Aquest tipus de violència no és només física, sinó també psicològica, i hi entra en joc l’agressió verbal directa i indirecta. Per això, si ens veiem involucrats en aquesta situació, el millor és demanar ajuda i estar al costat d’aquells que més ens estimen i més suport ens donen.

Avui és el Dia Escolar de la Pau, i s’ha de celebrar amb alegria i pacifisme. Hem de lluitar contra tots aquests tipus de violència que no sempre són ateses, i només podem fer-ho units i amb valentia. Tal i com va dir Mahatma Gandhi: “La força no ve de la capacitat física. Ve d’una voluntat indomable”.

ESMORZAR SOLIDARI

 El dijous 21 de març, vam celebrar a l’escola un “esmorzar solidari”. Era el primer d’aquest curs. Aquest consisteix en què els alumnes, mestres i professors que ho desitgen compren per esmorzar un tiquet solidari per l’import de 2 euros i a canvi reben un entrepà i una beguda.
Els diners recollits, un cop descomptades les despeses, es destinen a facilitar l’accés als estudis a nens de Camerun, Colòmbia i Veneçuela a través de l’ONG Manyanet Solidari. És fantàstic veure com un gran nombre d’alumnes i professors participen d’aquesta activitat amb l’objectiu d’ajudar aquells que més o necessiten.
Aquesta és una activitat més promoguda des del Departament de Pastoral de l’escola i amb ella es pretén, a part de recollir diners per a l’ONG, conscienciar i educar als alumnes sobre la necessitat d’ajudar-nos els uns als altres ,valor fonamental dins de la nostra escola.

JSN Mini 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework