CONCURS DE PESSEBRES 2021

La setmana del projecte interdisciplinari ha estat una bona oportunitat per desenvolupar les nostres competències i treballar de manera cooperativa. Hem trencat els horaris habituals, hem oblidat les matèries tradicionals per superar tres reptes, el més difícil: construir una reproducció de la Sagrada Família amb les materials que triàvem: com suros, cartolines, taps, etc. A més a més, hem utilitzat programes de disseny com el Canva amb les nostres tauletes digitals. Sant Josep Manyanet va ser l'inspirador d'un dels monuments més especials del nostre patrimoni, al llarg de la setmana Manyanetiana hem conegut una mica millor a dues personalitats tan emprenedores com el fundador de les escoles Manyanet i l'arquitecte més genial de tots els temps: Antoni Gaudí.

"LA MALETA"

Durant diverses setmanes, a 3r d’ESO, hem estat fent una dinàmica de cohesió de grup anomenada “La maleta”. Consistia en sortir un per un davant de la classe, explicar una mica sobre nosaltres i mostrar els nostres objectes més representatius i importants.

Inicialment, l’objectiu era descobrir aspectes dels nostres companys dels que no teníem coneixement i així poder conèixer-nos una mica millor. Creiem que ho hem aconseguit satisfactòriament, hem descobert coses com quins esports fem, a quins llocs hem viatjat, la música que ens agrada, les sèries, pel·lícules, hobbies… Però, el més important ha estat el poder arribar a conèixer moments de la vida de companys amb els que no tenia una relació molt estreta i, d’alguna manera, formar un vincle més fort entre nosaltres i estar més a prop els uns dels altres. Ha sigut una experiència molt bonica i especial, tenim moltes ganes de començar la següent.

“EL NOSTRE GREASE, PROJECTE AUDIOVISUAL INTERDISCIPLINAR”

El treball i l’esforç del nostres alumnes de 4t d’ESO han quedat molt ben reflectits en el resultat del nostre projecte interdisciplinar d’enguany. L’objectiu era doble: primer, reproduir i filmar escenes d’una pel·lícula i després, el seu muntatge i edició.
Grease, la famosa pel.lícula musical ambientada als anys 50, ha estat l’element que ha vertebrat totes les activitats del nostre projecte. Personatges i alumnes compartien el fil conductor: l’últim curs a l’escola.
Cada grup-bombolla va triar les cançons que volien interpretar. L’entusiasme que va desfermar haver de recrear algunes de les escenes musicals més significatives, va fer possible la posada en pràctica d’algunes de les competències assolides alhora que ens va permetre fer un aprenentatge del procés de creació i producció de material audiovisual.
El projecte va requerir molta organització i cooperació. Vam desenvolupar activitats de caire molt diferent: muntatge d’un plató de gravació a l’aula; confecció d’un guió cinematogràfic o storyboard; interpretació d’un paper amb les limitacions COVID com l’ús de mascareta; muntatge i aprenentatge de coreografies; aspectes tècnics com l’enregistrament amb fons de croma, l’edició de pistes d'àudio i vídeo amb programes especialitzats, etc
Han estat uns dies de treball intens que han contribuït a generar un entorn multidisciplinar, que ens ha permès per uns moments sentir-nos compromesos en el desenvolupament d’un gran projecte de producció.
Il·lusió, compromís, generositat i corresponsabilitat són les pautes que han conviscut amb tots nosaltres durant tot el projecte

L'ESCOLA OBTÉ LA POSICIÓ 38a AL PROGRAMA AMERICAN DREAM

El curs passat alguns alumnes de 3r i 4t d’ESO van participar en el PROGRAMA AMERICAN DREAM. L’objectiu d’aquest programa és donar orientació acadèmica als alumnes dels últims cursos de secundària i de batxillerat, a més a més de donar a conèixer les possibilitats d’estudiar en universitats americanes, europees i espanyoles. Els alumnes realitzen una sèrie de proves on s’avaluen les seves competències. Finalment, obtenen un informe que valora les seves oportunitats en base al seu perfil acadèmic, esportiu i competencial.

Els resultats dels nostres alumnes han estat molt positius, superen la mitjana espanyola en tots els àmbits (llengua anglesa, matemàtiques,...). Com a escola vam quedar en la posició 38a dels 300 centres participants d’arreu d’Espanya.

projecte "WHAT'S INSIDE?"

Al projecte "WHAT'S INSIDE?" d'aquesta setmana de TECHNOLOGY els alumnes i els professors han de portar dispositius, electrònics o mecànics que ja no funcionin o que hagin quedat obsolets.
Amb les eines del taller aprenem a desmuntar-los i a comprendre'n el funcionament intern. Després, retirem les soldadures i extraiem els botons, bobines, leds i altre material fungible que ens pugui ser útil per a futures pràctiques.

Bon treball a tots!

JSN Mini 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework