MANIFEST PER LA PAU 2021
Avui celebrem el Dia Escolar de la Pau i la No Violència. Per què es va escollir aquesta data en específic i no una altra? Ens hauríem de remontar molt enllà, al 1964. El 30 de gener d’aquell mateix any van assassinar a Mahatma Gandhi, líder nacionalista i espiritual de l'Índia i alhora representant de la resistència pacífica al món.

De veritat creiem que hi ha pau al món? Podríem dir que la violència en el sistema educatiu no existeix? Desgràciadament, encara hi ha persones, a dins i a fora de les escoles que decideixen solucionar els seus problemes utilitzant la violència. Segons el diari “El País”, dia a dia, 2 de cada 10 alumnes pateixen assetjament arreu del món, i a partir del diari “El Confidencial”, a Espanya el número de víctimes supera els 1000. Aquest assetjament el podem trobar tant en les escoles de manera verbal i física com a les xarxes.

Tenint en compte l'esforç dels estudiants, acadèmicament parlant, suportar aquest tipus de violència pot perjudicar en la salut mental de la víctima i, com a resultat, s’arriba a conseqüències molt greus.

En definitiva, busquem poder arribar a dir que les escoles i el món en general són uns espais lliures de qualsevol tipus de violència i plens de pau. Si volem fer un canvi, s'ha de fer ja, perquè sinó demà serà massa tard. Per aconseguir aquesta utopia, es necessita la col·laboració de tothom. Petites coses com “Jo et respecto i t'estimo tal i com ets encara que siguis diferent a mi”, “No passa res si ens hem enfadat perquè ens podem perdonar i reconciliar” o “No utilitzaré l’insult per treure la meva ràbia cap a la teva persona”. Aquestes idees poden marcar la diferència i per aconseguir-ho, necessitem l’ajuda de tothom. Junts podem fer una escola i un món millor.

Cada classe va preparar un fragment de la cançó del Heal the World de Michael Jakson que després es va ajuntar en una gravació conjunta de tota l'escola.