MANIFEST PER LA PAU 2021
Avui celebrem el Dia Escolar de la Pau i la No Violència. Per què es va escollir aquesta data en específic i no una altra? Ens hauríem de remontar molt enllà, al 1964. El 30 de gener d’aquell mateix any van assassinar a Mahatma Gandhi, líder nacionalista i espiritual de l'Índia i alhora representant de la resistència pacífica al món.

De veritat creiem que hi ha pau al món? Podríem dir que la violència en el sistema educatiu no existeix? Desgràciadament, encara hi ha persones, a dins i a fora de les escoles que decideixen solucionar els seus problemes utilitzant la violència. Segons el diari “El País”, dia a dia, 2 de cada 10 alumnes pateixen assetjament arreu del món, i a partir del diari “El Confidencial”, a Espanya el número de víctimes supera els 1000. Aquest assetjament el podem trobar tant en les escoles de manera verbal i física com a les xarxes.

Tenint en compte l'esforç dels estudiants, acadèmicament parlant, suportar aquest tipus de violència pot perjudicar en la salut mental de la víctima i, com a resultat, s’arriba a conseqüències molt greus.

En definitiva, busquem poder arribar a dir que les escoles i el món en general són uns espais lliures de qualsevol tipus de violència i plens de pau. Si volem fer un canvi, s'ha de fer ja, perquè sinó demà serà massa tard. Per aconseguir aquesta utopia, es necessita la col·laboració de tothom. Petites coses com “Jo et respecto i t'estimo tal i com ets encara que siguis diferent a mi”, “No passa res si ens hem enfadat perquè ens podem perdonar i reconciliar” o “No utilitzaré l’insult per treure la meva ràbia cap a la teva persona”. Aquestes idees poden marcar la diferència i per aconseguir-ho, necessitem l’ajuda de tothom. Junts podem fer una escola i un món millor.

Cada classe va preparar un fragment de la cançó del Heal the World de Michael Jakson que després es va ajuntar en una gravació conjunta de tota l'escola.

RACÓ D'APRENENTATGE

Aquesta setmana hem iniciat els racons d'aprenentatge, hem jugat al dòmino d'aliments. Ho hem fet en equips de grup base. He posat totes les fitxes cap per avall i les hem barrejat. Un cop fet això, hem agafat cadascú de nosaltres 5 fitxes i hem decidit quin ordre seguiríem. Col·locades les fitxes, hem iniciat la partida. Ens hem fixat en quina fruita estava damunt la taula per saber quina podríem posar nosaltres quan ens toqués i si no la teníem en robàvem una i passava el nostre torn.
Així successivament, fins que un de nosaltres es quedava sense fitxes i era qui guanyava la partida. Ens ho hem passat tan bé que hem pogut jugar unes quantes vegades. Ara ens toca esperar unes setmanes fins que ens torni a tocar! Fins aviat DÒMINO!

A L’ESCOLA CELEBREM EL CARNAVAL SEGUINT LES CONSIGNES DEL REI CARNESTOLTES.

Aquest any no hem pogut celebrar la nostra tradicional rua de Carnestoltes que omple d’alegria els carrers de la nostra vila.
Tot i així, el nostre rei Carnestoltes ens va deixar unes consignes a través d’uns cartells que va penjar als passadissos de l’escola i que havíem de seguir abans d’arribar a divendres: portar un llaç o una corbata, uns davantals originals, un pentinat divertit, posar-nos un mitjó de cada color. Totes les instruccions del rei Carnestoltes han estat molt divertides!
L’últim dia de la setmana ens va demanar confeccionar unes carotes, aquestes han estat elaborades a l’àrea de plàstica. Per fer-les hem utilitzat cartolines, papers i altres elements. 
Ens ho he passat d’allò més bé construint les nostres carotes d’animals i personatges fantàstics.
Durant l’estona de menjador també es van seguir les consignes del rei Carnestoltes i tots plegats vam gaudir de la gresc i la xerinola.
 Esperem l’any vinent poder sortir a fer la nostra rua pels carrers.


L'ESCOLA CONCERTADA EN EL SISTEMA EDUCATIU DE CATALUNYA

Les entitats representatives del sector d'educació han estat treballant el contingut d'aquesta infografia de manera conjunta.

Les dades són extretes de l’informe “Estimació del cost de la plaça escolar a Catalunya”, de juliol de 2020, elaborat pel Síndic de Greuges amb la intervenció d’una comissió creada ad hoc en el marc del Pacte contra la segregació a Catalunya.

Com veieu, està composada de dos conjunts de dades/informacions. Una, sobre un fons blau, amb el conjunt de dades numèriques referents al cost i cobertura de finançament dels llocs escolars i del que representa el nostre sector en el conjunt del sistema educatiu català.

Un segon grup de dades explica els diferents components de les despeses, teòricament cobertes pel concert educatiu i com s’acaben finançant.

Una vegada analitzada la informació, ens cal demanar, una vegada més, per a l'escola concertada un finançament just com a centres que formen part del Servei Públic Educatiu de Catalunya.

JSN Mini 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework