Menjador

 El col·legi ofereix aquest servei a tots els alumnes que ho desitgin, sigui en abonament anual repartit en mensualitats, o en tiquet diari. Inclou el dinar i el servei de monitors.
L’empresa que s’encarrega d’oferir tant el servei de menjador com el de monitoratge és EUREST.

Servei de Menjador
Els tiquets de menjador es poden comprar a la secretaria o mitjançant la botiga virtual d'Alèxia.


Menús 
Els dinars s’elaboren a les instal·lacions de la cuina del mateix col·legi.
Mensualment es pengen els menús al web: http://www.molins.manyanet.org a l’apartat de circulars i a la galeria d'Alexia.
A la planificació de menús col·laboren un equip d’especialistes d’EUREST en els quals s’impliquen el Departament de Dietètica i Nutrició, els caps de sector i un equip de caps de cuina experts en alimentació infantil.
Els nostres menús segueixen les recomanacions que marca la Generalitat de Catalunya.
Hem treballat amb col·laboració amb EUREST per potenciar dintre dels nostres menús: els aliments integrals, els productes ecològics, la cuina catalana i els plats recomanats per la famosa xef Ada Parellada.


Dietes 

Hi ha la possibilitat de demanar una dieta alternativa per aquells nens que tinguin una indisposició puntual. Cal donar l’avís a la secretaria de menjador abans de les 10 del matí a través del mail (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.) o del telèfon de contacte 93.668.34.50

Per motius d’al·lèrgies o intoleràncies a aliments es farà un menú personalitzat i adaptat sempre i quan es porti un informe mèdic que així ho acrediti.

Servei de monitoratge.

ACTIVITATS
A les hores de lleure els monitors/es porten a terme un programa de dinamització i activitats de pati. La participació és voluntària tot i que es motiva als nens i nenes a seguir el programa d’activitats lúdiques. Es potencia el joc tradicional i els diferents jocs de pati per treballar la socialització i el companyonia entre els alumnes. Conjuntament amb l’escola es celebren les festes i les tradicions catalanes. Les actituds sostenibles i les accions quotidianes de respecte al medi ambient són molt presents en les activitats programades.
Objectius educatius

 • La tasca que realitzen els nostres monitors/es és una tasca educativa. 
 • Durant el servei es transmeten hàbits higiènics alimentaris, valors socials i actituds de responsabilitat mediambientals, sostenibles i solidàries . 
 • Els nostres objectius es transmeten a través de l’adquisició d’hàbits diaris però hem de tenir present que els monitors necessiten que a casa, els pares també treballin en la mateixa línia. 
 • Els principals objectius són: 
 • Cobrir les necessitats nutricionals dels nens i nenes. 
 • Transmetre hàbits higiènics i alimentaris. Com ara rentar-se les dents. Les famílies a partir de 1r de primària que vulguin que els seus infants es rentin les dents poden portar un necesser (preferiblement de cotó) amb raspall i pasta. TOT marcat amb nom i curs. 
 • Introduir tots els aliments necessaris per a la correcta alimentació. 
 • Afavorir l’aprenentatge dels bons hàbits a taula. 
 • Promoure l’adquisició d’hàbits, tant socials que faciliten la convivència, com de les actituds que afavoreixen l’autonomia del nen/a. 
 • Promocionar un paper actiu, de diàleg i comunicació per part dels alumnes en el procés educatiu i en el quotidià del migdia. 
 • Utilitzar el joc i les activitats lúdiques com a eina socialitzadora. 
 • Promoure el joc tradicional per transmetre trets de cultura popular. 
 • Adquirir a través del nostre programa educatiu accions quotidianes relacionades amb la sostenibilitat, el medi ambient i la justícia social.

COMUNICACIÓ AMB LES FAMÍLIES
Les famílies reben periòdicament:

 • Llibreta diària per P3 : on s’informa diàriament de com ha dinat el nen/a i si ha descansat. Igualment, s’entreguen dos informes detallats (gener i juny). 
 • Incidències puntuals a l’agenda de l’escola per P4 i P5 : on s’informa d’un fet puntual el dia que ha succeït. Addicionalment, es lliuren dos informes detallats (gener i juny). 
 • Informes trimestrals (primària): on s’informa sobre el comportament del nen/a, adquisició d’hàbits, relació amb els companys i monitors, etc. 
En cas d’incident greu, la coordinadora del menjador avisa directament a les famílies per telèfon en el mateix moment en que succeeix l’incident.
Així mateix, si les famílies ho consideren necessari poden parlar amb la coordinadora, qui està disponible 11h a 13h per a dubtes o informacions. La poden localitzar fàcilment a través del telèfon de l’escola 93. 668 34 50