Dia de la No Violència i de la Pau

 

 Dijous dia 28 vam celebrar el dia de la No Violència i de la Pau a continuació podreu llegir el manifest i el vídeo.

 

 MANIFEST PER LA PAU 2016

Els nens i nenes de l’escola i també els mestres, estem reunits per manifestar un desig molt gran i bonic:

VOLEM VIURE EN UN MÓN SENSE VIOLÈNCIA, PLE DE PAU I JUSTICIA PER A TOTHOM!!!

Per aconseguir canviar aquest món i per poder convertir-lo en un lloc serè i pacífic —encara que és difícil— podem fer moltes coses:

Començarem per una idea: un pensament  DE PAU que es farà molt i molt gran; molt i molt fort, si el tenim a dins nostre, tots alhora i cada dia.

A poc a poc, notarem que la pau no és tan lluny com pensàvem. La tenim molt a prop:  A l’escola, a la família, al carrer... També hi és a totes les escoles, famílies i carrers del món, perquè els pensaments són poderosos i s’encomanen.

Encomanarem el nostre desig: als companys, als pares i mares, als professors, als veïns, i a moltes més persones.

L’escola esdevindrà el nostre món petit, ple d’amistat, de tolerància, de solidaritat i de cooperació. Un indret on ens sentirem segurs i units per aquesta idea:

 QUE LA PAU NO ESTÀ A FORA. QUE LA TENIM A DINS. QUE        NOSALTRES SÓM LA PAU.                

 

Ara, ens imaginarem que el món sencer és com un gran bosc i, cadascú de nosaltres, un bonic arbre que viu tranquil i en harmonia amb totes les demés espècies.

-Aquest arbre respecta la diversitat.

-Comparteix la terra, la llum del sol, l’aire, la pluja...

-No vol semblar-se als demés. Vol ser com és, perquè tots són igual d’importants i tenen la seva tasca.

-Col·labora perquè tot l’ecosistema funcioni.

ENS AGRADARIA SER COM AQUEST ARBRE, QUE ÉS FELIÇ EN EL RESPECTE I LA CONVIVÈNCIA.

VOLEM SER PERSONES SOLIDÀRIES.

VOLEM TROBAR LES MILLORS PARAULES, EN LLOC DE LES ACCIONS VIOLENTES.

VOLEM DONAR LA MÀ I QUE ENS LA DONIN.

VOLEM FER DE LA NOSTRA ESCOLA UN LLOC PROTEGIT I PACÍFIC.

I TOT AIXÒ  HO HEM DE DIR MOLT FORT, I AMB LA FE DE QUE PODREM CANVIAR EL MÓN:

 

                          VISCA LA PAU!!!!!

  

 

 

PREGÀRIA DE SECUNDÀRIA 27.11.2015

Lectura de l’evangeli segons sant Lluc (Lc 21,25-28.34-36)

 

En aquell temps, deia Jesús als deixebles:

«Hi haurà prodigis al sol, a la lluna i a les estrelles. A la terra, les nacions viuran amb l’ai al cor, esverades pels bramuls de la mar embravida. La gent perdrà l’alè de por, pensant en els desastres que sobrevindran arreu del món, perquè fins l’estelada del cel trontollarà. Llavors veuran venir el Fill de l’home sobre un núvol, amb poder i amb una gran majestat. Quan tot això comenci a succeir, alceu el cap ben alt, perquè molt aviat sereu alliberats.

»Estigueu atents sobre vosaltres: Que l’excés de menjar i beure o la preocupació dels negocis no afeixugués el vostre cor i us trobéssiu a sobre aquell dia de cop i volta, perquè vindrà, segur com un llaç, per a tothom, sigui on sigui de la terra. Estigueu alerta pregant en tota ocasió i demanant que pugueu sortir-vos-en, de tot això que ha de succeir, i us pugueu mantenir drets davant el Fill de l’home.»

 

Paraula del Senyor

 

 

Lloança a Vós, oh Crist

 

PREGÀRIA

 

Aquesta diumenge comença el temps d’Advent. Com ja sabem, és un temps de preparació de cara a la festa de Nadal. A partir del proper dilluns a l’hora de la pregària es llegiran diferents textos que ens ajudaran a viure amb més intensitat aquest esperit nadalenc.

Donem les gràcies a tots els companys i companyes que han participat en el primer esmorzar solidari d’aquest curs. Recordem que la recaptació serveix per apadrinar nois i noies del Manyanet Solidari.

Per acabar, recordar-vos que aquest cap de setmana hi ha “El gran recapte” on es recullen aliments per a la gent necessitada. Us animem a què hi col·laboreu. Alguns alumnes de voluntariat de 3r i 4t i professors estaran als supermercats de Molins de Rei, és una tasca molt maca, moltes gràcies per donar el vostre temps!

Acabarem aquesta pregària d’avui visualitzant el següent vídeo.

 https://www.youtube.com/watch?v=NlMi9RfHbRo

 

 

Que tingueu un bon cap de setmana. 

 

Voluntaris d'un menjador social de Barcelona

 

 

 

Aquest dissabte 23 de gener, cinc alumnes de 4t d'ESO hem anat a col·laborar en la gran tasca que fan cada dia els voluntaris d'un menjador social de Barcelona anomenat Reina de la Pau de les Missioneres de Teresa de Calcuta. Hem fet diferents feines, com tallar verdures o netejar. Ha sigut una experiència realment gratificant, ja que tothom, tant els voluntaris com la gent necessitada que acudia al centre per a menjar, semblava molt agraït. Tothom ens ha tractat molt bé i hem conegut gent molt interessant i bondadosa que, sense guanyar res a canvi, passen moltes hores ajudant a persones que necessiten algú. Creiem que aquesta gent és un gran exemple per a tothom, i volem agrair la feina que fan. Gràcies.

 

 

PREGÀRIA DE SECUNDÀRIA 20/11/2015

Lectura de l’evangeli segons sant Joan

 

En aquell temps, Pilat digué a Jesús:

«Ets tu el rei dels jueus?»

 Jesús contestà:

«Surt de vós això que em pregunteu, o són d’altres els qui us ho han dit de mi?» Respongué Pilat:

«Jo, no sóc pas jueu. És el teu poble i els mateixos grans sacerdots els qui t’han entregat a les meves mans. He de saber què has fet.»

Jesús respongué:

«La meva reialesa no és cosa d’aquest món. Si fos d’aquest món, els meus homes haurien lluitat perquè jo no fos entregat als jueus. I és que la meva reialesa no és d’aquí.»

Pilat digué:

«Per tant, vols dir que ets rei.»

Jesús contestà:

«Teniu raó: jo sóc rei. La meva missió és la de ser un testimoni de la veritat; per això he nascut i per això he vingut al món: tots els qui són de la veritat escolten la meva veu.»

 

 

Paraula del Senyor

 

Lloança a Vós, oh Crist

 

 

 

PREGÀRIA:

 

Ets testimoni de la veritat?

Quantes vegades enganyem els nostres amics, els nostres professors, la nostra família o quantes vegades ens pretenem enganyar nosaltres mateixos.

 “Hola?! Ara t’anava a trucar o enviar un whatsup”

“ Jo? Jo mai t’he criticat”

“ Avui no tinc deures”

“M’esforçaré més, demà m’hi poso”

Jesús és testimoni de veritat; l’amor i l’estimació són el camí de la veritat. Estima Déu i estima els altres com a tu mateix.  

 

Us convidem a veure aquest vídeo que ens ajuda a entendre com fins i tot en els moments difícils, hem de ser fidels a la veritat de l’amor.

 

(aneu a l'enllaç que teniu a continuació)  https://www.youtube.com/watch?v=YbiHTtPyH3Q

 

Que passeu un bon cap de setmana!

Pàgina 1 de 4