MANIFEST PER LA PAU 30 de gener de 2018

 

 

Ens hem reunit tots per celebrar el dia internacional de la PAU i la no violència arreu del món. Es celebra per a no oblidar i per subratllar que aquestes aspiracions de la humanitat no poden ser només paraules en un llibre, sinó que han de poder guiar i inspirar la nostra manera de ser, el nostre comportament diari.

Malauradament, estem lluny de viure en un món de pau, perquè no hi pot haver pau si, encara, en molts punts de la Terra, continua havent-hi tantes formes d’injustícia i de violència. Les guerres, els atemptats, els maltractaments, l’explotació en el treball, la destrucció del medi ambient, la pèrdua d’habitatge i de feina són situacions que estan molt lluny de resoldre els conflictes i no fan altra cosa que afavorir la pobresa i la marginalitat.

Estem convençuts que al món, a la Terra, hi cap tothom, i tothom té dret a gaudir-ne i a viure-hi sense exclusions, sense pors i sense privilegis.

Entre nosaltres, amb els més propers, de vegades també vivim situacions de manca de pau: quan som poc solidaris, quan ens barallem abans de parlar, quan no ajudem al company, quan mirem malament a l’altre, simplement perquè és diferent de nosaltres.

Resoldre aquests petits conflictes està a les nostres mans i aquest hauria de ser el nostre compromís. Perquè la pau és compromís, és treball positiu, és paraula i també són fets, és treball conjunt per transformar tot allò que no ens agrada.

Nosaltres, l’alumnat de l’escola Manyanet Molins, en aquest Dia Internacional DE LA No-violència i la Pau manifestem el següent:

  • Respecte vers la vida i la dignitat de cada persona sense discriminació ni prejudicis.
  • Tots i totes som iguals. No són barreres el color de pell, ni la religió, ni tampoc el fet de ser home o dona, tots estem capacitats de la mateixa manera, mereixem els mateixos drets.
  • La vida és el bé més preuat que posseïm i, per tant, deu ser protegit i respectat.
  • La pau comença amb un somriure, si totes les persones contribuíssim amb les nostres idees i pensaments podríem portar el missatge de la pau arreu del món.

Com deia Gandhi “No hi ha camí per la pau. La pau és el camí”.

Mapa

RSS