Excursions Primària 3r Trimestre

 

 

1r EP  CRIPTA DE GAUDÍ, A LA COLÒNIA GÜELL

Aquest trimestre a l’àrea de plàstica hem conegut qui era Gaudí, un gran arquitecte Modernista. Hem après els diferents materials que utilitzava per construir els seus edificis: el maó, el ferro, els vitralls,.. Aquests materials l’ajudaven a representar la natura fent formes ondulades i arrodonides.I per conèixe’l millor, hem fet una sortida a la Cripta de la Colònia Güell. Allà hem observat de ben a prop els materials i l’estil Modernista. Els objectius d’aquesta sortida han estat:Potenciar la interacció entre els companys.Gaudir d’una experiència fora de l’àmbit escolar.Conèixer de prop l’obra de Gaudí.

2n EP SORTIDA EL CIRC LES FEIXES

Els alumnes de 2n de l’escola hem anat al Circ! Per un dia hem après l’art de l’equilibri amb els trapezis, les cordes, les xanques, les bicicletes d’una roda, els plats voladors, a més hem fet jocs de malabars,...Per un dia ens hem convertit en pallassos i pallasses!! Hem rigut moltíssim i sobretot ens ho hem passat molt bé!!Els objectius d’aquesta sortida:Potenciar la interacció entre els companys.Gaudir d’una experiència fora de l’àmbit escolar.Realitzar una activitat de lleure com a celebració del final de Cicle.

3r EP PLATJA DE VILANOVA

Els alumnes de tercer aquest últim trimestre han marxat d'excursió a la platja de Vilanova. Una de les activitats que van realitzar consistia en fer un concurs de castells de sorra. En equips de 4 o 5 nens, havien de crear un castell i d'entre tots els participants en sortirien dos guanyadors.A nivell pedagògic els objectius de la sortida han estat:Treballar cooperativament per obtenir un bon resultat final.Potenciar la creativitat dels nostres alumnes.Gaudir d'un dia de platja amb els companys. 

4t EP  MACBA

Els alumnes de 4t de primària han fet la sortida al MACBA. Pel matí han visitat el museu de forma guiada i ha resultat molt interessant poder copçar la creativitat fins ara treballada a l'àrea de plàstica. A nivell pedagògic els objectius han estat: Motivar la creativitat dels alumnes, conèixer l'obra d'artistes contemporanis i gaudir de la convivència amb els companys.

5è EP PROJECTE TELEMÀTIC

Aquesta última sortida que han realitzat els alumnes de 5è va ser a Reus, dins el marc del projecte telemàtic, que unia a tots els alumnes de 5è de les escoles del Pare Manyanet de Catalunya. Al llarg del curs s'ha treballat per a conèixer amb detall la Sagrada Família. Gràcies al projecte “5 al temple” acompanyant a la Dàlia i la seva família.

6è EP PARLAMENT

L’última sortida del curs va ser al Parc de la Ciutadella, per a conèixer el Parlament de Catalunya. A socials treballaven aspectes relacionats amb la política. Abans d'entrar al Parlament van fer un joc de pistes per tot el parc. Un cop a dins, se’ls va fer una visita guiada a on els van explicar la història del Parlament i un munt de curiositats. Van poder entrar a l’hemicicle i veure el lloc des d’on s’aproven les lleis.

Cantania 2016

 

 

 

 

El passat dia 2 de Maig, l'alumnat de 4t de primària de l'escola vam viure una experiència inoblidable. Vam participar a la Cantània, un gran concert organitzat per l'Auditori de Barcelona que cada any reuneix a diversos nens i nenes de diferents escoles de Catalunya per cantar una cantata de temàtica diferent. Aquest any representàvem "Babaua", la rocambolesca història de la Mimí. 

Un conjunt d'emocions i sentiments es van barrejar en l'ambient, nerviosisme, emoció i sobretot ganes de veure el resultat després de tants dies d'assaig a l'escola.
Esperem que les famílies i amics assistents al concert en gaudissiu tant com nosaltres, ja que ha estat una vivència molt enriquidora que de ben segur no oblidarem.  

A 2n de primària treballem l’expressió oral.

 

 

Els nens i nenes escullen un tema del seu interès i amb l’ajuda i la col·laboració de les famílies preparen l’exposició.

Els Pirates i els Policies saben que  primer de tot han de dissenyar un guió, han de pensar com ho explicaran per tal que els companys els entenguin, i per això és important aprendre a organitzar les idees en frases curtes i fer ús d’un vocabulari adequat.  També poden utilitzar qualsevol recurs: una cartolina, imatges o fotografies, experiments, pantalla digital, etc que els ajudi en la seva posada en escena.

Un cop fet aquest treball, ara toca assajar l’exposició han de parlar alt i clar, ni molt a poc a poc ni massa ràpid, mirar els companys i sortir sense por!! Què com veureu en aquesta petita mostra ho fan molt bé!!!

I finalment els toca fer-se la valoració (autoavaluació: ser conscient del propi procés d’aprenentatge) per a reflexionar sobre el seu propi treball i saber allò que podrien millorar i estar satisfets  i contents amb allò que han fet bé!!

Us deixem amb un petit tast!!

Pàgina 1 de 4